Dienstverlening

Een ander helpen, een positieve bijdrage leveren aan de maatschappij, duurzame dingen doen, bezig zijn met creëren van toegevoegde waarde voor de samenleving; het is niet alleen belangrijk om met deze onderwerpen bezig te zijn, het is vooral ook heel erg leuk! Elke dag voelen wij ons bevoorrecht om op deze thema’s te werken. Het geeft ons bakken energie en die willen wij graag inzetten om ook anderen te inspireren, informeren, stimuleren of motiveren. Kortom, wij helpen u graag verder!

Inspireren

Op onderwerpen als ondernemen in de nieuwe economie, meervoudige creatie, strategische duurzaamheid en stakeholdermanagement Schrijf je nu in voor de masterclass Duurzaamheid is passe op 23 november! Stuur een mail naar: carolien@doublepurpose.nl
Carolien is de perfecte dagvoorzitter als je iemand zoekt die kundig, energiek en verbindend is. Ze spreekt zowel de taal van de corporates als van social enterprises en juist die combinatie maakt haar uniek.
bij workshops, strategische sessies en trainingen
zo geven we bijvoorbeeld college aan de Erasmus business school (strategische duurzaamheid) en op Nyenrode (leergang Sociaal Ondernemen)

Adviseren

Ondersteuning bij het (her)formuleren van een toekomstbestendig framework op basis van een duurzame strategie inclusief doelstellingen en KPI”s. Geen dikke rapporten, maar een helder framework dat richting geeft.
Hoe krijg je de rest van de organisatie mee in de transitie?
Hoe benut je optimaal de (lokale) betrokkenheid van relevante stakeholders? Hoe zorg je er voor dat partnerships bijdragen aan het behalen van de groeidoelstellingen van de organisatie?
Ondersteuning bij zowel het eenmalig uitvoeren van een brede stakeholderconsultatie als bij het opzetten van een continue proces om in dialoog met stakeholders te zijn en te blijven.

Werkwijze

Double Purpose is niet van de routine-klussen. Wel van pionieren en verbinden. Onze pragmatische instelling helpt ons om ideeën om te zetten naar concrete acties of initiatieven. Nieuwe initiatieven ontplooien en ontwikkelen geeft ons energie. We doen het graag en goed! Wij kunnen bouwen en vertrouwen op onze jarenlange ervaring in het bedrijfsleven en de not-for-profit sector en zijn gewend om bedrijven en andere organisaties te adviseren op welke manier zij toekomstbestendig worden. Door ons grote (inter)nationale netwerk kunnen we snel schakelen. Ons netwerk kent en erkent ons op het zoeken naar meerwaarde. Bij Double Purpose zijn wij altijd op zoek naar de combinatie van zakelijkheid en maatschappelijke meerwaarde. Wij houden van de uitdaging om bij commerciële of zakelijke activiteiten te zoeken naar een manier om ook positieve impact te maken. Niet ten koste van, maar juist door een extra dimensie toe te voegen.

Double Purpose is founding father en trotse partner van stichting Impact Factor 5 (IF5). IF5 is opgericht door 5 ondernemers met dezelfde droom. Onze droom is een wereld waarin het heel normaal is dat geld verdienen en goed doen samen gaan. Waar het gewoon is dat een bedrijf toegevoegde waarde heeft voor de samenleving. Kortom, een wereld waarin ondernemerschap een positieve bijdrage levert aan de maatschappij. Als partner ondernemen we volgens de werkwijze van IF5. Wat houdt deze werkwijze in? Het is eigenlijk heel simpel: we geven 5% bruto marge of 5% inzetbare uren aan de stichting en zetten dit in om sociaal ondernemers te ondersteunen bij het opschalen van hun business. We doen dit via het ‘pay it forward’ principe waarbij we verwachten dat de ondernemers die wij ondersteunen ook 5 andere sociaal ondernemers ondersteunen. Ons doel is het vergroten van de positieve impact op de maatschappij vanuit ondernemerschap.